Maak je handen vuil met onze tuintips



Maak je handen vuil met onze tuintips
24 feb. 2021·
Leestijd:

Wil jij dit jaar je tuin een extra boost geven? Dan is maart dé maand waarin je wil beginnen. In deze maand begint de lente, dat betekent niet alleen hogere temperaturen en een aangenaam zonnetje, maar ook de kickstart voor de meeste planten. Snoeien, planten, zaaien en verzorgen, we hebben vijf tuintips verzameld waarmee jij je tuin een frisse start te geven.

1. Grasmaaien

Heb jij je altijd al afgevraagd hoe je een prachtig stralend groen gazon krijgt? Volg dan deze tips. Verticuteren is de stap waar je mee wilt beginnen. In de wintermaanden krijgt mos de kans om zich te verspreiden. Met verticuteren wordt de harde laag mos en plantaardig afval van de bovenste laag van je gazon verwijdert. Zo krijgen de graswortels genoeg frisse lucht en vers regenwater. Daarnaast kun je organische kalk strooien en bemesten voor extra voeding. Knip tot slot de kanten voor een extra strakke look. Het resultaat van al deze inspanningen? Een groen gazon waar je u tegen zegt.

2. Moestuin

Het is de tijd om de plek voor je favoriete verse groente en fruit weer in ere te herstellen. Verwijder eventueel onkruid en oude (verdorde) planten en verspreid een nieuwe laag compost in het tuintje. Buiten kan je beginnen met het zaaien van doperwten, pluksla, radijs, spinazie en uien. Zaai aardbei, tomaat, paprika en courgette binnen of in de kas, deze kunnen na een aantal weken naar buiten.

3. Vogelvilla’s

Heb jij de vogelhuisjes nog niet opgehangen? Dan is dit wel hét moment om het alsnog te doen. Zo kunnen vogels nog even wennen aan hun nieuwe huis voordat het broedseizoen begint. Het is belangrijk om rekening te houden met de richting van de invliegopening. Vogels houden van ochtendzon in hun nestje, hang de opening daarom richting oostelijke richting. Wil je de meest gewilde vogelwoning van de buurt? Zorg er dan voor dat het huisje niet in de volle zon en regen hangt.

4. Bloemen

Maart is het moment om zowel voorjaarsbollen als zomerbloeiende bollen te poten. Houd er wel rekening mee dat het niet meer gaat vriezen. Daarnaast is het verstandig om te denken aan je rozen(struik), snoei deze op de aanbevolen manier. Zo zorg je voor een mooie volle bos rozen tijdens de bloeiperiode en verklein je de kans op om knakken van de takken door het gewicht van de bloemen. Houd je van allerlei verschillende soorten bloemen? Zaai dan een wilde bloemenweidemix. Naast de heerlijke geur en het fleurige gezicht, is het ook een waar paradijs voor bijen.

5. Hier kun je beter nog even mee wachten

Laat bladhopen nog even liggen, dit is namelijk het huis van een egel of hagedis. Het kan zomaar zijn dat dit beestje hier nog in zijn winterslaap zit. Egels ontwaken eind maart/begin april, afhankelijk van de temperaturen, en gaan dan op zoek naar eten. Wil je ze alvast een beetje in de goeie richting helpen, leg rotte appeltjes in je tuin of haal speciaal egelvoer.

Andere interessante nieuwsartikelen

Bedrag in depot bij notaris

Een bedrag in depot bij de notaris is een bedrag dat gestort wordt op de kwaliteitsrekening van de notaris. Een kwaliteitsrekening is een aparte rekening van een notaris waar geld van cliënten op staat. Maar hoe werkt zo’n bedrag in depot houden bij de notaris? En wanneer kan je hiervoor kiezen? Het wordt in deze blog allemaal uitgelegd.

20 mrt. 2024 Meer lezen

Huizen bezichtigen, hoe doe je dat?

Dan is het eindelijk zo ver, je hebt een huis op het oog en kunt morgen dan eindelijk de woning goed bekijken en beoordelen. Maar hoe doe je dit? Waar moet je op letten om een goed beeld te krijgen van de staat van de woning en misschien wel het allerbelangrijkste, hoe is de locatie? Daarom hier een paar handige tips en checklists om te bezichtigen als een volwaardig huizenjager.

20 mrt. 2024 Meer lezen

Deze verkooptrucs werken beter dan een warme appeltaart

De geur van gebakken appeltaart die nét uit de oven komt, de verse bloemen bij de entree.. Wie kent ze niet? De welbekende trucs om de koper meteen een gevoel van thuiskomen te geven. Door gebruik te maken van dit soort trucs maakt de potentiële koper zich een voorstelling hoe het zou zijn om daadwerkelijk in het huis te wonen. Ben jij op zoek naar wat betere verkooptrucs? We vertellen je graag meer over het verkoopklaar maken van je woning.

20 mrt. 2024 Meer lezen

Van den Heuvel makelaars
Oostwal 241
5341 KN Oss

Back to top

Online waardecheck

Ontdek de waarde van je huis binnen 3 minuten!

Bereken direct