Heb ik een aankoopmakelaar nodig? Ontdek de voor- en nadelen van het inhuren van een professional

Heb ik een aankoopmakelaar nodig?
08 mrt. 2023·
Leestijd:

Waarom een aankoopmakelaar?

Als startende koper is het zeker nuttig om een aankoopmakelaar in te schakelen. Een aankoopmakelaar helpt je namelijk bij het vinden van dé perfecte woning. Ook helpt een aankoopmakelaar bij het onderhandelen over de prijs en voorwaarden van de koopovereenkomst. Een aankoopmakelaar heeft veel kennis en ervaring in de vastgoedmarkt. Dat is handig om de reële waarde van een woning te bepalen en om valkuilen tijdens het aankoopproces te voorkomen. Daarnaast is een aankoopmakelaar altijd het snelst op de hoogte van woningen die nieuw in de verkoop komen, hierdoor vindt de aankoopmakelaar supersnel een woning dat bij jouw wensen en budget past.

Hypotheek Advies Hypotheek Idee

De voordelen van een aankoopmakelaar afwegen tegenover de kosten

Het inschakelen van een aankoopmakelaar is voor sommigen een grote stap, dat komt in de meeste gevallen door de kosten van een aankoopmakelaar. Voornamelijk voor beginners zijn de kosten een flinke klap in het budget. Maar wat de meeste mensen niet zien, zijn de voordelen dat een aankoopmakelaar met zich meebrengt. Het is daarom van belang om vooraf goed voor jezelf de voordelen af te wegen tegen de kosten van een aankoopmakelaar. Wil je meer informatie over de aankoopmakelaar, plan dan nu vrijblijvend een kennismakingsgesprek in.

De voordelen

Om het makkelijk te maken, hebben we speciaal voor jou alvast de voordelen van een aankoopmakelaar op een rijtje gezet:

  • Kennis en ervaring op het gebied van de vastgoedmarkt: Door alle kennis en ervaring neemt de aankoopmakelaar je gemakkelijk mee door gehele aankoopproces. Dit scheelt voor jou veel tijd en stress.
  • Toegang tot woningen die nog niet op de woningmarkt staan: Als woningen te koop komen te staan, of in de stille verkoop, is de makelaar de eerste die dit te weten komt. Hierdoor heb je een extra grote kans dat de aankoopmakelaar nog meer aanbod voor jou hebt, en misschien wel jouw droomwoning!
  • Onderhandelen over de prijs en voorwaarden: Aankoopmakelaars zijn goed in onderhandelen, zowel over de prijs als over de voorwaarden. Doordat makelaars zulke goede kennis hebben over de voorwaarden van de koopovereenkomst, sta je als koper van een huis erg sterk in je schoenen.
  • Juridische kennis: Een aankoopmakelaar kan door zijn kennis op juridisch gebied mogelijke problemen voorkomen. Ook helpt de aankoopmakelaar bij het beoordelen van de koopakte.
  • Besparen van tijd en stress: Een aankoopmakelaar kan je veel werk uit handen nemen, wat veel tijd scheelt en stress bespaart.
  • Reduceert kosten: Hoewel het inschakelen van een aankoopmakelaar geld kost, kun je met een aankoopmakelaar ook veel geld besparen. Uiteindelijk gaat een aankoopmakelaar (bijna altijd) geld voor je opleveren.

Neem contact op met één van onze makelaars!

Wil jij hulp bij het aankopen van een woning? Of heb je dringend advies nodig? Neem dan altijd contact op met één van onze makelaars!

Neem contact op met onze aankoopmakelaar

Wil je meer weten over onze aankoopbegeleiding? Meld je dan nu aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Vul onderstaande formulier in of bel ons gerust op 0412 - 405 022 of stuur ons een appje naar 06 - 25146074.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Andere interessante nieuwsartikelen

Bouwkundige keuring bij het aankopen van een nieuw huis

De eerste bezichtiging is geweest, dit is echt jouw droomhuis! Vol goede moed ga je naar de tweede bezichtiging. Dan zie je ineens een vochtplek op de muur zitten en die schimmel op het kozijn zat er de eerste keer ook nog niet, toch? Tijdens de bezichtigingen kan het zijn dat je door een roze bril kijkt en hierdoor niet alle gebreken ziet. Hier kan een bouwkundige keuring je voor behoeden.

18 apr. 2024 Meer lezen

Van den Heuvel makelaars
Oostwal 241
5341 KN Oss

Back to top